Stocktelling.

Stocktelling.

Ga je straks aan het ‘stocktellen’? Ben je er klaar voor?

Digitale telling en controle.

Voor ProZes ontwikkelde ik een telproces, ondersteund door 2 apps om jouw stocktelling ‘makkelijk’ en ‘manageable’ te maken.

De doelstelling van het ProZes telproces is een vlotte telling met een betrouwbare uitkomst.

Een ‘controle’ tijdens het tellen, live te volgen. Hertellen kan tijdens het telproces gebeuren.

Telling klaar = data klaar voor transfer naar ERP.

Je krijgt inzicht o.a. in de ‘afwijking’ tov de huidige voorraad. Het aantal lege paletplaatsen in jouw magazijn. Aantal paletplaatsen in handelsgoederen en niet-handelsgoederen. Aantal orders die klaar staan voor vertrek. (en nog veel meer)

Overzicht, inzicht, managen, bruikbare procesdata voor verdere optimalisatie, correcte en betrouwbare data voor de ERP of WMS….

Optimaliseren van de volgende telling.

Data verzameld tijdens het telproces geven inzichten voor een volgende telling. Door aan de slag te gaan (PDCA) met deze info zullen toekomstige tellingen steeds vlotter en betrouwbaarder verlopen. Je kan de ’tijd’ die een volgende telling zal duren voorspellen aan de hand van het verkregen inzicht.

Trust the process.

Voorbereiding is key, ook bij een proces als stocktelling. Maak je magazijn ‘klaar’ zodat de focus bij het tellen kan blijven.

Niet ‘iedereen’ gaat aan het tellen. Een ‘dedicated’ groep van medewerkers met de juiste voorbereiding en training zorgen voor een efficiĆ«nte telling.

Sneller, accurater, betrouwbaarder, ‘rustig’.

Ik leid je graag naar een rustige stocktelling. Het proces werd vaak getest en verbeterd en kan waar nodig aangepast worden aan jouw specifieke situatie. (ook de Apps kunnen flexibel worden aangepast.)

Stocktellen ga je met plezier regelmatig herhalen (jaarlijks, half jaarlijks, kwartaal, maandelijks, periodiek …)

Kijk je uit naar een vlotte stocktelling?

Wil je graag meer weten over het ProZes stocktelling proces? Wil je er graag mee aan de slag? Contacteer mij op stocktelling@prozes.be

27/09/2023